úterý 14. září 2010

Osamělá

Zdravím vás milé dámy.Musím napsat,co se mi dneska stalo.Jezdím si pro syna do školní jídelny.Čekáme s ostatními rodiči na lavičkách a pozorujeme tu naši drobotinu.Už minule jsem se dala do řeči s jednou starší paní,která není z Čech.Dnes jsem se k ní automaticky hlásila,pozdravila a usmála se.Ona šla ke mně a bylo vidět,že si mně nevybavuje.Odkud se prý známe?Tak jsem podotkla,že tady z té lavičky.Začaly jsme si povídat a ona se ptala koho tu mám.Tak jsem ji ukázala syna a dva synovce.Zesmutněla a řekla,že je to krásné,když mám tak velkou rodinu.Zeptala jsem se odkud pochází.Řekla,že je z Varšavy,z Polska.Její maminka nutila své děti,aby se rozutekly do světa.Asi za lepším-nevím.Ona se na mně podívala a řekla,že svoje děti k tomu nebude nikdy nutit,že je dobře,když je rodina pohromadě.Když jsme se rozloučily,poodešla,otočila se,podívala se na mně a pak mně poprosila,jestli bych se k ní mohla vždycky hlásit a usmála se.Musím říct,že to bylo dojemné.Ještě nikdy se mi nic podobného nestalo.

Jak je vidět, ne každý má to štěstí velké rodiny a přátel.Proto musíme být vděční za to co máme.Já tedy jsem a to moc.Všem přeji krásný den.

6 komentářů:

  1. Milá Leni, smutný příběh, člověk si kolikrát ani neuvědomí, co má doma za štěstí. Hezký den, Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně mi mrazí - opravdu smutné, souhlasím se Zuzankou. Je důležité mít rodinu, je to opravdu základ a to všeho!
    Leničko moc Tě zdravím a děkuji za Tvé milé návštěvy na mém blogu. Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, taky me mrazi. Je to tak. Neni to o nicem jinem. Rodina, pratele...lidske vztahy. Vse ostatni je nedulezite. Jen si to uvedomovat a dle toho jednat. Moc te zdravim. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Leni, souhlasím s holkama! Člověk vlastně vůbec nevnímá takové to obyčejné šťěstí, ovšem dokud ho má! Možná je dobře, že nás občas něco takového zasáhne, pak si alespoň chvilku toho svého štěstí považujeme a děkujeme za něj.
    Krásný večer celé rodině, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  5. DOBRÝ VEČER LENI,MYSLÍM,ŽE RODINA JE TO TO NEJCENNĚJŠÍ CO V ŽIVOTĚ MÁME A ANI SI TO NEUVĚDOMUJEME....JÁ JSEM ŠŤASTNÁ KAŽDÝ DEN KDY JSEM SE SVOU RODINOU...DARČA

    OdpovědětVymazat
  6. Hoj Leni-
    Je to nádherný mít rodinu a hlavně se s ní PRAVIDELNě SCHÁZET.
    Hrozně mě chybí, že se nescházíme se sestřenicemi a s bratranci s kterými jsme prožívali dětství, ale pracuji úsilovně na tom ,aby se to změnilo!!!!
    Přeji rodinné štěstí
    Jaromila

    OdpovědětVymazat