neděle 20. května 2012

Zdravím vás milé dámy.Ty novoty na blogu mi daly pěkně zabrat.Moc děkuji Helence a Daje za radu a podporu.Dílko se zdařilo a mám z toho velkou radost.Posílám pár foteček od nás.Mějte se všechny moc krásně.
Moc mě baví zdobit náš stůl.Děti to oceňují hlavně,když se tu najde něco dobrého na zub...Věnec jsem si uvázala z buxusu a nechala ho jen s korálkovým srdíčkem.Dominanta zelené prostoru sluší.
Stará vrátka jsem vyhlížela u souseda u rodičů,který je opřel o zeď za kůlnou a tam je léta pohlcoval břečťan.Nechtěl je dát,že neví,jestli je rodina nebude chtít.Nedávno se stěhoval a vybíral věci do šrotu a přidal tam i tento kouzelný kousek.Můj tatínek ví,že jsem si na ně brousila zoubky,tak šel za sousedem a zeptal se,jestli si je může vzít.Pán mu je s úsměvem podal a hned putovala k nám.Mám šikovného tatínka.Postavila jsem je do zahrádky a mám na ně krásný výhled z kuchyňského okna.
Kamarádka si zařizuje své první bydlení a já jí nabídla,že jí ušetřím korunky a předělám jí obrazové rámy,aby si do nich mohla nechat vsadit zrcadla.Tady je první kousek.Jsem ráda,že máme podobný vkus.Původně byly rámy hodně tmavé a zlatě zdobené.
Miluji tento italský chléb focaccia.Helenko,tvůj recept je mu hodně podobný, jen se nepoužívá žádná náplň.Psali o něm,že je to chléb chudých a je dnes oblíbenou pochoutkou v luxusních restauracích.Většinou ho peču na nějakou slavnostní příležitost.Tyto kousky jsem pekla na rodinnou oslavu.Hned po upečení jsem ho vezla na oslavu a teprve pak jsem si uvědomila,že jsem si neudělala fotečky po upečení.Snad mi to odpustíte.Vypadal úplně stejně jen měl zlatavou barvičku a chutnal skvěle.

10 komentářů:

  1. Nádherné fotky, krásné bydlení. Ty rámy vypadají úžasně, už v nich vidím ty zrcadla. Prostě krása!!!! I foccacia musela výborně chutnat....Zdravím! Adriana

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera,blog v novém kabátku je překrásný,moc cvhálím!Rámy jsou kouzelné,nemají chybičku a ty vrátka-jedna krása za druhou!Michaela

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky. A chléb vypadá skvěle, budu ho muset vyzkoušet. Krásný den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Leni, sláva! mám radost že vidíme obrázky a jak krásné! Deko máš jako vždy úžasné, máš svůj styl a je to radost pohledět. Rámy jsou parádní, chtěla bych tě mít za kamarádku :o) A foccaciu miluju, pár kamarádů k nám na ně chodí :o)
    Měj hezké dny, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Rámy, vrátka, věneček i pečený chlebíček - nádhera.
    Měj se. Slávka

    OdpovědětVymazat
  6. Leni, nádherné fotečky. Ta polovina vrátek je úžasných, že bych se koukla, co kde kolem sousedi mají? :o) Krásný večer, Alča

    OdpovědětVymazat
  7. Volám z plna hrdla SLAVA!!!!Tato exkluzívní promenáda Tvým tvořením fakt stojí za TO!!!Přidávám ještě nádhera,vkus, neokoukanost,kreativita!!!!Pochutnalajsem si na všem a těším se na další díky! Daja

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Leni, nadherna dekorace! Vratka, to je opravdovy poklad, skoda, ze to sousedovi tak dlouho trvalo se snimi rozloucit :) Kamaradka bude take jiste nadsena z novych ramu, jsou prekrasne a focaccia take vypada uzasne....Zdravim a preji pekny tyden, Monika.

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné fotky,úžasná dekorace. Vrátka jsou 1**.Krása.Přeji krásný den. J

    OdpovědětVymazat
  10. Leni nádherné dekorácie, všetko je u Teba tak krásne útulné. Nádhera. Andrea

    OdpovědětVymazat