pátek 19. srpna 2011

Blondel



Nevysychající studnice pokladů Aukro,mi přihrálo tuto něžnou věcičku.Jedná se o rám zvaný blondel.Nevěděla jsem co název znamená,tak jsem se obrátila s dotazem na prodejce.Přišla mi odpověď,že se jedná o rám překrytý sádrovým zdobením nebo pryskyřicí,přičemž jsou překryty spoje. Technologie výroby ověřená časem, tradiční materiály a umělecká hodnota, to vše zaručuje jedinečnost každého kusu. Tradiční zlacené a patinované rámy jsou vyráběné z masívní borovice nebo smrku (u levnějších variant MDF) za vysokého podílu ruční práce.Proto jsou tyto blondel rámy stále žádané.
Já si ho pořídila za 80,-Kč. Upravila jsem ho nátěrem a posléze zbroušením.Mám pro Vás obrázky před a potom.Nezlobte se ,že se na fotečkách zase objevuje elfí víla,ale když jsem rám dokončila a dala do něho zasadit zrcadlo,bylo jasné,že k sobě patří.







8 komentářů:

  1. Leni, to je krása. A máš pravdu, jak kdyby bylo pořizované pro vílu.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, rám je úžasný, dobrý kup a víla patří právě tam, kde je.
    Mějte společně krásné dny
    Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Leni! Musím říct, že jsi mě zase dostala! Ta nákažlivost je veliká. Máš super nákupy, gratuluju!!! Už po přečtění celého tvého blogu, jsem se i já po Aukru poohlédla. Vybrala jsem si tam starou lékarničku. Úplně se mi konec aukce vypařil z hlavy.Nebyla mi přána. A mimichodem, nevyhrala si ji ty?:)
    Musím ti pochválit i věneček. Mám nápad už delší dobu, že si zhotovím buxusová srdíčka,jako závěr z garnáže ve středu okna. Bohužel nemám v okolí dost vzrostlý buxus, který bych mohla oškubat. Zkusím to z brusinčí. Přeji hodně štěstí při nakupování! René

    OdpovědětVymazat
  4. Leničko, moc tě zdravím! Děkuji za poučení, naprosto jsem netušila, co to je blondel a s vílou jsou krásný pár! Buxusový věneček je krásný a italské zdrcadlo bych já nechala tak, jak je. Zlacený rám k němu patří a myslím (a taky nejsem žádný ctitel zlata v bytě), že mu sluší.
    hezkou neděli, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Leno, děkuji za milý komentář a chválím rám tedy blondel:) a krásné zrcadlo z minulého postu měla si opravdu štěstí na krásné kousky!
    Přeji ti krásný zbytek léta
    Fleurette

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Leni, zase jsem o neco chytrjsi, dekuji :)) Ramecek je v novem kabatku prekrasny, patina se ti moc povedla! Krasny tyden preje Monia....

    OdpovědětVymazat