ochutnal,tak pěl chválu.(Tímto se omlouvám Ivetce,že mi to trvalo tak dlouho,než jsem ho dala na blog)
Potřebujeme piškotový korpus.Dá se i koupit,ale já dělám domácí.
Peču ho z poloviční dávky,protože piškot se neprořezává,tak stačí piškot nízký.
KORPUS - 3xvejce
15dkg cukr krupice
13dkg mouka polohrubá
Vajíčka s cukrem vyšleháme do husté pěny.Pak přisypeme mouku.
Korpus necháme vystydnout.Necháme ho v kulaté formě a na piškot nalijeme náplň.
DORTOVÁ NÁPLŇ-2x vanilkový puding bez vaření Dr.Oetker
2x malá mandarinková konzerva
2x krabicová šlehačka
Připravíme si nádobu,která jde uzavřít.Vysypeme kompoty i se šťávou,šlehačky a pudinky.POZOR NESMÍ SE MÍCHAT.Uzavřeme nádobu a párkrát hrkáme-od sebe,k sobě.Stačí párkrát a hned ucítíte,jak hmota tuhne.Odkryjeme víko a celou náplň dáme na piškot.Dáme do ledničky ztuhnout.Dort na talířku dozdobíme šlehačkou.Dobrou chuť.
Dobrý večer, taky pečeme, jen tomu říkáme buchta hrk-hrk a děláme ji na plech. Ale jako dort je to dobrý nápad !!! Mimochodem chci se zeptat, zkoušela jste to někdy už i s jiným ovocem? My s ananasem, ten jsem předtím pokrájela na malé kousky a bylo to také výborné, ale zajímalo by mě, zda to jde třeba s konzervou jahod?? Nemáte zkušenost?... Přeji krásný a pohodový nadcházející týden. Radka
OdpovědětVymazat